Особливості захисту адвокатом інженера з технічної інвентаризації нерухомого майна як свідка в кримінальному провадженні

Особливості захисту адвокатом інженера з технічної інвентаризації нерухомого майна як свідка в кримінальному провадженні

Ця стаття описує особливості захисту адвокатом інженера з технічної інвентаризації нерухомого майна, який виступає свідком у кримінальному провадженні.

Інженер з технічної інвентаризації нерухомого майна (інженеромінвентаризатор) - це фахівець, який володіє спеціальними знаннями та навичками в сфері обстеження та оцінки будівель. У кримінальному провадженні його можуть залучити як свідка, наприклад, для дачі показань щодо технічного стану об'єкта.

АО «Юріс Феррум» взяло участь у міжнародній конференції

Ознайомитися з повним текстом статті можна за посиланням.

Автор: адвокатка з нерухомості Надія Гніздовська.

 

Допит інженера з технічної інвентаризації має ряд особливостей, пов'язаних з його спеціальними знаннями.

Адвокат може допомогти інженеру підготуватися до допиту, сформулювати чіткі та лаконічні показання, а також захистити його права та інтереси. 

Ключові питання статті:

  • Детально описуються особливості допиту інженера з технічної інвентаризації.
  • Розглядаються типові питання, які можуть бути поставлені під час допиту.
  • Надаються рекомендації щодо того, як вести себе під час допиту.
  • Описуються права та обов'язки свідка.
  • Розглядаються особливості правової позиції у справах, де інженер з технічної інвентаризації виступає свідком.

 

Ця стаття буде корисною:

  • Адвокатам, які спеціалізуються на захисті свідків.
  • Інженерам з технічної інвентаризації, яких можуть залучити як свідків у кримінальному провадженні.
  • Всім, хто цікавиться питаннями захисту прав та свобод у кримінальному процесі.

 

Справи, в яких інженерів з технічної інвентаризації нерухомого майна викликають для допиту, стосуються, як правило, права власності на певні об’єкти нерухомого майна. 

Коли інженера з технічної інвентаризації викликають на допит, то це зазвичай стосується справ про право власності на нерухомість.

Адвокат з таких справ має знати про:

  • Містобудівну діяльність.
  • Архітектурну діяльність.
  • Технічну інвентаризацію нерухомості.

Слідчі іноді помилково вважають, що інженер має такі ж повноваження, як і реєстратор нерухомості. Але це не так - і чітко розуміти цю різницю - ключовий момент у захисті інженера.

При наданні правової допомоги інженерові з інвентаризації нерухомого майна при підготовці до допиту та під час його проведення необхідно врахувати специфіку обов’язків та повноважень клієнта і, виходячи з цього, будувати правову позицію у справі. 

 

Важливо:

Ця стаття не є юридичною консультацією. Якщо у вас виникнуть будь-які питання, будь ласка, звертайтеся до наших адвокатів з нерухомості та будівництва в Одесі.